Afla de ce performanta energetica oferita de ferestrele unei locuinte tine de modul in care sunt instalate

Lumina, energie, o trecere usoara, siguranta – singurele modalitati prin care putem obtine aceste functii pentru casa noastra sunt prin ferestre si usi. Dar cum putem sa punem pret pe aceste elemente de arhitectura si sa castigam si in ce priveste eficienta energetica?

Doar alegand materiale si profile de calitate (eficient din punct de vedere termic)? Sau insistand si pe un montaj corect? Bineinteles, avem nevoie de toate aceste lucruri. Acum, in contextul crizei de energie de la nivel mondial, ne dorim o casa eficienta energetic, fara punti termice, fara mucegai.

1. Calea catre performanta produselor instalate – montajul

De multe ori produsul este de o calitate exceptionala dar montajul facut in clasica varianta cu spuma duce de multe ori la diminuarea acestor performante. Mai mult, daca montajul nu este facut corespunzator poate aparea destul de curand, chiar si in cazul produselor premium, mucegaiul sau condensul in casa ta.

Asigura-te asadar de urmatoarele lucruri: daca ai cumparat tamplarie de top, fa tot posibilul ca si montajul sa fie tot de top, cu solutii moderne, precum ar fi foliile sau benzile expandabile.

2. Demontarea tamplariei vechi

Inainte de a va inlocui ferestrele, alegeti un profesionist care ar trebui sa efectueze demontarea ferestrelor vechi si instalarea celor noi (in cazul in care renovati). Vezi ofertele de ferestre termopan aici. 

3. Alege istet

Fara indoiala, optarea pentru un model de ferestre sau un altul are un impact major asupra intregului confort si design al casei! Astfel, este nevoie sa fii precis, meticulos.

Dar nu uita sa te si joci cu optiunile estetice pe care le ai. Pentru a te ghida in alegerea pe care trebuie sa o faci, ia in calcul toate informatiile despre fereastra dorita: detalii tehnice, dimensiuni, culori, tipuri de sticla, accesorii.

4. Condensul, o problema?

Montajul tamplariei are un rol major in atingerea coeficientilor de izolatie termica recomandati. Este necesara folosirea de membrane si folii pentru etansarea ferestrelor si eliminarea puntilor termice dintre imbinari. Astfel coeficientul de izolatie termica va fi net superior si se va evita aparitia condensului.

5. Importanta foliei, spumei si clemelor de montaj

Vezi aici un video care iti prezinta un astfel de montaj: 

Ai vazut in mod practic cum demonstreaza echipa Soflete.ro procedeele recomandate de montaj a ferestrei Performant 88 cu termomodul (intr-o casa pe structura din BCA) – cu folii si spuma, iar ferestrele au fost ancorate in zidarie cu cleme de montaj.

Acum este timpul sa ceri o oferta pentru locuinta ta si sa te bucuri de o instalare corecta a ferestrelor – gaseste aici un distribuitor Helios in apropiere de tine!