Cum sa speli cele mai bune halate de baie pentru femei si barbati astfel incat sa poata fi mereu ca noi si sa nu se transforme intr-un fel de carpa? Multi oameni isi pun serios aceasta intrebare, deoarece acest tip de piesa vestimentara se afla in aproape fiecare casa.

Atunci cand aleg un halat de baie cald, multi oameni se concentreaza pe moliciune si culoare, dar asa ceva va trebui sa fie spalat pana la urma. Vopselele instabile din plus sau fleece pot incepe sa se estompeze in timpul spalarii, iar articolele isi pot pierde farmecul rapid.

Un halat de baie femei din terry este cea mai buna combinatie de confort si caldura pentru corp, precum si economii pentru portofel.

Care sunt regulile pentru spalarea halatului de baie?

Ar trebui sa speli halatele de baie barbati si femei cu multa apa. Nu trebuie sa pui alte rufe murdare in masina de spalat, cu exceptia unui halat de baie, pentru ca este recomandat sa fie singur.

La fel ca un burete, absoarbe detergentii, asa ca pentru o astfel de spalare, trebuie sa folosesti o pudra si un gel care vor fi cel mai usor de clatit.

Daca decizi sa speli si sa clatesti cu mana halatul de baie din terry, indeparteaza inelele de pe degete, pentru a nu-i distruge fibrele. Clatirea halatului de baie trebuie facuta cu grija deosebita. O solutie mai buna este sa folosesti clatirea dubla sau chiar tripla.

Este imposibil sa storci halatele de baie la viteza mare, deoarece peretii perforati ai tamburului masinii de spalat la o viteza de o mie sau mai mare actioneaza ca o razatoare – acest lucru poate deteriora halatul de baie.

Nu are sens sa speli halatul de baie din tesatura in apa rece, fie si doar pentru ca nu se intinde, dar apa clocotita ar putea fi daunatoare tesaturii.

Trebuie aleasa temperatura optima a apei. Poti adauga putin balsam de rufe in timpul spalarii, altfel un halat de baie proaspat spalat si uscat va aparea desirat.

Ce mod de spalare a halatelor de baie ar trebui sa alegi?

Ce mod de spalare a halatelor de baie dama si barbati ar trebui sa alegi si cum sa-l speli in masina de spalat? Adesea, aici apare o dilema. Pe de o parte, halatul de baie trebuie spalat usor, deoarece orice program intens ar deteriora cu siguranta tesatura delicata.

Pe de alta parte, intr-un astfel de mod poate fi imposibil de intins, ca sa nu mai fie vorba de clatirea si extrudarea materialului incapatanat.

Prin urmare, urmeaza modelul de mai jos: selecteaza un mod delicat sau spalarea manuala, apoi aplica o clatire suplimentara, opreste centrifugarea, porneste spalarea si asteapta ca masina de spalat sa termine programul, apoi incepe centrifugarea separat la o viteza de cel mult 800 de rotatii.

Unii oameni recomanda sa setezi rotirea la cel mult 600 de rotiri, dar practica arata ca o astfel de invartire poate fi extrem de ineficienta.

La ce temperatura trebuie spalat atunci? Experimentele au demonstrat ca temperatura optima pentru un halat de baie din bumbac este de 60 de grade Celsius, iar pentru un halat de baie din bambus de 40 de grade Celsius.

Unii oameni se intreaba daca un halat din bumbac barbati din terry poate fi spalat la 90 de grade. Raspunsul, insa, este foarte evident – in nici un caz. Rezultatul ar fi un esec.