Atunci cand ai foarte multe carti, primul si cel mai important lucru de facut este sa le gasesti un loc, iar noi recomandam biblioteci pentru living, astfel incat colecta ta de carti sa fie vazuta de toti cei care vin in vizita.

Exista acum biblioteci moderne care nu mai au nimic in comun cu vechile biblioteci din casele parintilor sau ale bunicilor, fiind mai usoare si mai simplu de aranjat.

Alege biblioteca potrivita pentru livingul tau

Circumstantele actuale ne obliga sa trecem in revista ce inseamna sa „traiesti” in sufragerie. Era un loc in care petreceam o ora sau doua la sfarsitul zilei, intre graba de la serviciu si salturile la baie, acum este locul unde raspundem la e-mailuri, bem cafeaua de dimineata, ne straduim sa facem miscare si sa ne ajutam copiii la teme.

De aceea, este mai important ca niciodata sa alegem mobilier care sa ne faca sa ne simtim veseli si confortabili.

In ultimii ani, sufrageria a inceput sa renunte la statutul sau de „inima casei” in favoarea bucatariei. Din ce in ce mai mult, aceste doua camere au devenit tovarasi, uneori impartind chiar spatiul.

Daca se intampla asta, este ideal sa alegi mobila din living corect. Intr-un living open space care se deschide in bucatarie, nu vei putea pune mobilier deschis la culoare. Prin urmare, poti alege biblioteci albe doar atunci cand ai un living inchis, altfel e posibil sa fie nevoie sa stai tot timpul cu mana pe laveta si sa cureti urmele.

Canapelele pot ocupa o cantitate iritanta de spatiu, asa ca, daca locuiesti intr-o casa mica, evita stilurile care dedica o cantitate excesiva zonelor in care nu poti sta cu adevarat.

Pentru ca in spatiul tau mic sa incapa cat mai multe lucruri, ideal ar fi sa te straduiesti sa alegi mobila cat mai functionala. Poti include si biblioteci mici astfel incat sa ai unde sa iti depozitezi cartile preferate, fara sa obturezi complet spatiul si fara sa il faci sa para inghesuit.

Asezati canapeaua acolo unde iti place cel mai mult sa stai. De obicei, va fi intr-un loc in care vine soarele sau unde te poti uita pe fereastra. Poti de asemenea sa desfiintezi peretele dintre living si bucatarie si sa creezi un spatiu mult mai amplu, astfel ai spatiu suficient pentru tine si familie.

Alege biblioteci ieftine si de buna calitate, care sa se integreze in spatiu fara sa ii puna in pericol functionalitatea. De asemenea, recomandarea noastra este aceea de a alege de fiecare data mobila de calitate, care sa reziste mult timp.

Daca ai foarte multe carti, poti opta pentru un corp de mobilier de sus pana jos, astfel incat sa fii sigur ca vei obtine spatiu pentru toate fara sa fie nevoie sa le pui in cutii in debara. Cu siguranta esti mandru de cartile tale si vrei sa fie vazute, mai ales daca ai o colectie impresionanta si toate arata foarte bine.