Maximalismul este un stil de decor care se refera la imbratisarea excesului si crearea unui spatiu indraznet. Ca sa va faceti o idee despre stilul maximalist trebuie sa va ganditi la doze mari de culoare, modele exuberante si o multime de elemente texturate.

Este vorba despre a face o declaratie cu decorul tau si de a folosi mobilier si accesorii pentru a crea un aspect care este atat elegant, cat si de impact. In care fiecare articol expus este si mai fascinant decat ultimul.

Cand vine vorba de alegerea covorului potrivit pentru un interior maximalist, covoarele kilim sunt optiunea perfecta. Aceste covoare kilim sunt cunoscute pentru modelele lor indraznete si culorile vibrante.

Sunt modalitatea perfecta de a adauga o nota de lux oricarui spatiu. De asemenea, sunt foarte versatile si pot fi folosite intr-o varietate de moduri diferite pentru a crea o varietate de look-uri diferite.

Iata cateva dintre motivele pentru care covoarele kilim autentice sunt ideale pentru interioare maximaliste:

1. Adauga o nota de lux

Covoarele kilim sunt cunoscute pentru senzatia si aspectul lor luxos. Acestea sunt adesea realizate din materiale de inalta calitate, cum ar fi lana si matasea, ceea ce le face foarte placute la atingere.

De asemenea, aceste covoare sunt adesea tesute manual, nici un covor nu fiind exact identic cu altul, ceea ce adauga la senzatia lor de lux.

In plus, au adesea modele orientale interesante din culturile tarilor din care provin, care pot face orice spatiu sa para mai luxos si mai elegant.

2. Ele fac ca un spatiu din camera sa se simta mai coeziv

Covoarele kilim pot ajuta la crearea unui spatiu mai coeziv. Acest lucru se datoreaza faptului ca au adesea modele si culori indraznete care pot lega impreuna diferite elemente dintr-o camera. In plus, ele pot ajuta la definirea unui spatiu si sa-l faca sa se simta mai coeziv.

3. Sunt extrem de versatile

Covoarele kilim sunt foarte versatile si pot fi folosite intr-o varietate de moduri diferite pentru a crea o varietate de decoruri diferite.

De exemplu, ele pot fi folosite in mod traditional ca si covoare de podea, dar si expuse ca tapet. De asemenea, pot fi folosite in diverse culori si modele pentru a crea look-uri diferite.

4. Sunt durabile si usor de ingrijit

Covoarele kilim autentice sunt relativ usor de intretinut. Pot fi aspirate sau periate usor pentru a indeparta murdaria si praful. Periodic, acestea se pot curata prin simpla batere a lor cu un batator clasic de covoare.

Iar in cazul in care se varsa lichide sau alte solutii ele pot fi curatate cu o solutie blanda de apa si sapun.

5. Sunt accesibile ca si pret si usor de gasit

Covoarele kilim sunt relativ accesibile, mai ales in comparatie cu alte tipuri de covoare. Acest sunt adesea facute din fibre naturale, cum ar fi lana, care este accesibila in tarile in care sunt create covoarele.

In plus aceste covoare traditionale sunt relativ usor de gasit. Ele sunt adesea vandute in magazine de decor, magazine locale cu specific si chiar online, colectia de covoare Mango+Bloom fiind una chiar deosebita.